Lyt til artiklen:

Eurotier lancerer pris til fremtidige koncepter

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Allerede nu kendes de seks koncepter, som udgør finalefeltet til den nye pris Agrifuture Concept Winner, som først udpeges 17. november i forbindelse med EuroTier.

Alle projekter er udpeget af en international ekspertgruppe, som mener, at koncepterne kan få stor betydning for landbruget i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komitéen har foruden en del tyske medlemmer også medlemmer fra Italien, Spanien, Østrig, Frankrig og Holland.

Kriteriet for at blive indstillet til den nye pris er, at der er tale om et visionært koncept, som har et bud på en afgørende udvikling inden for et levedygtigt husdyrhold eller decentraliseret energiforsyning på verdensplan.

Samme sted fra fødsel til slagteri

Firmaerne Big Dutchman og Bröring er med i finalefeltet med et koncept, som arbejder med at udvikle mulighed for, at søer kan fare der, hvor dens grise kan forblive, indtil de er færdigopfedede og sendes på slagteriet.

Der arbejdes med en 21-ugers cyklus fra fødsel til færdig. Og der arbejdes med en lukket overflade med organisk strøelse og et toiletområde, hvor den faste og flydende gødning separeres.

De andre koncepter, der er med i finalefeltet, er alle kvægrelaterede. Disse er ko-tracling med kunstig intelligens, modulopbyggede kostalde med fokus på besætningens og de ansattes behov samt et samarbejde om bæredygtig mælk. Desuden er der Lely Exos, der er en fuldautomatisk, elektrisk græshøster, og Product X, der reducerer metan fra koens fordøjelse.

rich-media-3
To virksomheder er med i finalefeltet med et koncept, hvor søer kan fare der, hvor dens grise kan forblive, indtil slagtning. Arkivfoto: EuroTier.