Lyt til artiklen:

Nyt værktøj skal forbedre smittebeskyttelse

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Genetikvirksomheden Danbred annoncerer tirsdag 15 november et nyt samarbejde med med Innomize, der er specialister i udvikling af innovative serviceløsninger, om at implementere Augmented Reality Remote Assistance (ARRA) til fjernsupport af grisebesætninger. Det skriver Danbred i en pressemeddelelse.

Selskabet er allerede begyndt at implementere ARRA, som blot kræver appen Remote Eye eller et par DanBred Briller, som kan prøves på Danbreds stand på årets Eurotier.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Værktøjet fungerere ved, at teamet til stede på gården optager en live video ved hjælp af en smartphone eller DanBred Brillerne. Alt, hvad der kræves af dem i den anden ende, der ser på dyrene, er, at de har en computer eller tablet klar. Seerne kan se præcis, hvad teamet på gården kan se, og de kan få adgang til værktøjer, der gør det muligt for dem at tale og interagere direkte med teamet på gården i realtid.

Øget smittebeskyttelse

En af de løsninger, Danbred har haft fokus på, er at sikre besætningernes sundhed ved at begrænse antallet af mennesker, der besøger flere besætninger - samtidig med at det gode samarbejde med partnerne opretholdes.

Samarbejdet med Innomize begyndte, da COVID-19 satte en stopper for rejser, fortæller Tanja Jensen, Afdelingsleder i Selektion & Kvalitet i DanBred.

- Vi havde brug for at kunne få nogle øjne på vores grise og tage vores kunder eller samarbejdspartnere med på besøg, uden at de var her fysisk. Det førte til dette samarbejde.

Den nye teknologi hjælper genetikvirksomheden med at opfylde de høje smittebeskyttelseskrav i branchen, samtidig med at den reducerer mængden af rejser foretaget af både medarbejdere og partnere - og dermed bidrager til at sænke CO2-udledningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden implementeringen af ARRA-værktøjet har DanBreds kunder allerede oplevet tidsbesparelser på op til flere dage, inklusive karantænetiden for et gårdbesøg, og medarbejderne sparer mindst 12-48 timer pr. gårdbesøg.