Abonnementsartikel

Man skal stå tidligt op og være god til at holde tempo for at følge med viseformand i L&F, Lars Hvidtfeldt, som fylder 50 år den 24. oktober.

Lars Hvidtfeldt, viseformand i Landbrug & Fødevarer er godsejer nær Nykøbing Falster og uddannet cand. agro. Den 24. oktober fylder han 50 år, og det markeres med fødselsdagsreception på Axelborg.

Lars Hvidtfeldt starter han dagen ved 5-6 tiden på Gl. Kirstineberg Gods, som han og hans hustru, hofjægermester Linnéa Treschow, der er akademiøkonom og lifecoach, driver sammen. Det hende, der holder styr på virksomhed og hjemmefront, når han sætter sig bag rattet og kører mod København eller videre ud i landet.

Lars Hvidtfeldt efterlader gerne en anseelig mængde huskesedler bag sig i hjemmet, til gengæld er han ekstremt struktureret og glemmer sjældent detaljer, hvad enten det handler om praktiske eller politiske opgaver. 

Derfor gælder det også om at holde hovedet koldt, hvis man vil kunne følge med i alle hans ideer, lyder det fra medarbejdere i Landbrug & Fødevarer på Axelborg i København. Her betegnes han som visionær, nytænkende og hurtig til at sætte sig ind i både politiske og faglige spørgsmål. Og som et venligt, imødekommende og anerkendende menneske.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Aktiv person

Lars Hvidtfeldt stiller gerne op til politiske slagsmål, hvad enten de sker i landbrugskredse, i ministerierne eller i medierne. Lars Hvidtfeldt kæmper for sine synspunkter på miljø, klima og bioøkonomi, der er hans særlige ansvarsområder som viceformand, og har været en markant fortaler for de forbedringer af landbrugets vilkår, der er gennemført med regeringens fødevare- og landbrugspakke.

Lars Hvidtfeldt er godsejer, men han er også landmand og født i en proprietærfamilie på Falster. Hos Landbrug & Fødevarer er han kendt som den eneste kindkyssende landmand, og han anerkendes for sine evner til at kunne begå sig på de bonede gulve såvel som i staldgangen og ude i forsamlingshusene.

På Seges i Skejby, som er en del af Landbrug & Fødevarer, var Lars Hvidtfeldt indtil for nylig bestyrelsesformand. Her kaldes han for en ekstremt dygtig netværker, både i landbruget og i politiske kredse.

Fritiden

Sammen med to andre godser i nabolaget ejer og driver Lars Hvidtfeldt og hans hustru Guldborgsund Frugt. Her beskriver en partner og ven Lars Hvidtfeldt som ekstremt velstruktureret. Og som en habil skytte, der elsker at gå på jagt og forstår, hvordan byttet skal tilberedes.

Fritiden bruger Lars Hvidtfeldt og hans familie helst på udendørsaktiviteter i godsets store park, på jagt eller med arbejde i marken. Ferierne tilbringer de gerne i familien hus i Norge.

Fortiden

Lars Hvidtfeldt har en fortid som fuldmægtig i Landbrugsraadet, som vicedirektør på Landbrugsraadets kontor i Bruxelles og som direktør for Sydhavsøernes Landboforening, inden han i 2002 startede egen virksomhed på Gl. Kirstineberg Gods. Sideløbende har han haft, og har, en række repræsentantskabs- og bestyrelsesposter, blandt andet i Realdania og i Folketidende Gruppen, hvor han er formand.

I rollen som formand for Lolland-Falsters Folketidende betegnes han som en kompetent, vellidt og bredtfavnende person med et stort engagement.

En bestyrelseskollega fra tiden i Auriga Industries beskriver, hvordan Lars Hvidtfeldt på timelange bilture på tværs gennem landet har demonstreret et imponerende talent for at håndtere vanskelige spørgsmål fra journalister takket være sin store landbrugsfaglige viden og sine ekstremt gode kommunikationsevner. Og så er han i øvrigt et varmt og favnende menneske som altid er i godt humør, lyder det fra rejsekammeraten.