Hvordan er det egentlig at være økologisk gris i Danmark? Det fik mere end 15.000 danskere fra hele landet svar på, da de søndag den 29. maj besøgte en af 10 økologisk svineproducenter der holdt åbent hus på Sofari.

Det er syvende gang de økologiske svineproducenter holder Sofari. Et arrangement, der viser forbrugerne, hvordan det økologisk svinekød bliver produceret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Møder landmanden

- Børn og voksne får en meget positiv oplevelse, når det tager på Sofari og får lejlighed til ved selvsyn at se, hvordan de økologiske grise lever. Men det handler ikke bare om at se grisene. Mødet med landmanden, der står bag produktionen og som brænder for sin produktion, er med til at give forbrugerne en oplevelse af en produktionsgren med et meget stort engagement, siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.

En af de danskere der brugte søndagen på at få indblik i de økologiske grises liv var Jane Korsgaard fra København, der havde taget hele familien med på landet.

- Det at opleve værternes engagement og stolthed over det de producerer, var meget inspirerende. At se hvordan grisene lever ude på marken, hvor de små grise spurter rundt mellem foldene, var en fantastiskoplevelse siger hun.

En af de økologiske svineproducenter der viste sin produktion frem var Randi Vinfeldt, økologisk svineproducent, der havde 750 gæster som traskede ud i markerne for at opleve, hvordan de økologiske grise lever.

- Det er meget givende for mig som producent at tale med forbrugerne og høre, hvordan de oplever den økologiske produktion. Det er med til at give mig viden om og ideer til, hvordan jeg skal udvikle min produktion, så jeg kan efterleve det, som folk ønsker i fremtiden, siger Randi Vinfeldt.