Lyt til artiklen:

Sofari søger økologiske værter

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Igen i år løber eventet Sofari-oplev det økologiske griseliv af stablen. Det sker søndag den 21. maj - hvor de økologiske griseproducenter inviterer danskerne indenfor på gården. I den anledning søger Sofari økologiske griseproducenter, som vil være med til at vise danskerne, hvad de får for pengene af dyrevelfærd, hensyn til natur og miljø med videre, hvis man vælger at købe økologisk gris.

Ifølge Randi Vinfeldt formand i foreningen FØKS, der er med til at arrangere Sofari, er afholdelsen af eventen vigtig for afsætningen af det økologiske grisekød. Det skriver FØKS i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- En begivenhed som Sofari er særlig vigtigt i en tid, hvor mange danskere oplever husholdningsbudgettet stramme til. Vi skal blive ved med at fortælle forbrugerne, hvad økologien står for, og hvad de får for pengene, hvis man køber økologisk gris, så økologiens kvaliteter stadigvæk står stærkt hos forbrugerne, siger Randi Vinfeldt.

Positiv oplevelse

Sidste år var Helle Friis Buhl og hendes mand Per fra Solhøjgaard Økologi ved Gadbjerg sofari-værter for første gang.

- Det var en rigtig god oplevelse at være Sofari-vært. Vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra vores gæster. Det var en stor oplevelse for mange af dem for første gang i deres liv at se, hvordan de økologiske grise lever. Det gjorde virkelig et positivt indtryk at se det liv, vi tilbyder vores grise, siger Hele Friis Buhl.

Som Sofari-vært, har landmanden fuld back-up fra projektets sekretariat. Sekretariatet sørger for at skabe synlighed om eventet i pressen og på sociale medier, ligesom der også laves materialer, som formidler om økologi og øko-grisens kvaliteter. Det er også sekretariatet, der hjælper med overtrækssko, håndsprit og så videre.

- Selvfølgelig var der også arbejdet forbundet med at være Sofari-vært. Men det var en god anledning til lige at få ordnet nogle ting fra to-do-listen, og glæden ved at være Sofari-vært opvejer langt, det arbejde, der trods alt også er forbundet med at være det, siger Helle Friis Buhl. .