Selvgjort er velgjort. Og selv om Stemas ikke vil tage æren for selv at have bygget den nye Yanmar-minigraver ViO12, så har Stemas-folkene haft så meget indflydelse på zerotail-maskinen, at den på Bauma i München blev omtalt som den danske model.

- ViO12 er en opgraderet og modificeret version af Yanmar ViO10, som fabrikken har lavet på foranledning af Stemas. Den har samme specifikationer som den kendte maskine, men leveres fra fabrikken med joystick. Hos Stemas har vi selv tidligere lavet en joystick-version. Nu kommer den altså som fabriksproduceret, fortæller teknisk chef Henrik Bach Jensen hos Stemas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle maskiner kan være mere interessante på nogle skuer end andre, og så vælger vi naturligvis de mest optimale til de enkelte dyrskuer,

Robert Kjærgaard, salgschef hos Stemas

De første eksemplarer af den danske Yanmar-model er på vej og ankommer til Danmark tids nok til at være med på alle dyrskuer og messer henover sommeren. Foruden joystick-styringen, er der også optimeret på førerkomforten på ViO12 i forhold til den oprindelige maskine. Minigraveren har fået justerbart sæde, som tillige er hævet.

Mange maskiner i spil

Stemas satser på at vise den danske model frem hele vejen rundt på alle dyrskuer, hvor også fem andre Yanmar-maskiner er i spil. Ikke færre end 22 maskiner fra Yanmar, Weidemann, Ammann og ATN Lifte er med på totallisten og bejler til en plads.

- Vi kan ikke have hele sortimentet med hele vejen rundt. Derfor bliver der lidt udskiftning fra dyrskue til dyrskue. Nogle maskiner kan være mere interessante på nogle skuer end andre, og så vælger vi naturligvis de mest optimale til de enkelte dyrskuer, siger Stemas' salgschef Robert Kjærgaard.

Også den nye 1,8 tons Yanmar-minigraver SV18 er med på Stemas-listen. Trods kompakte mål og en vægt, der gør det nemt at transportere maskinen på en trailer, er SV18'eren en lille kraftkarl med gravedybde op til 2420 mm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de maskiner, der bliver fast inventar på dyrskue-turen, bliver Weidemann-hittet eHoftrac 1160.

Ingen matcher eHoftrac

- Weidemann eHoftrac 1160 er stadig lige så varm som da vi viste den frem første gang. En væsentlig årsag er naturligvis, at ingen andre maskinmærker endnu har formået at spille ind med en el-drevet læsser, der kan matche eHoftrac. Samtidig er den stadig spændende ikke mindst for landbrugene, fordi den har vist sig at leve op til alle forventninger og forhåbninger, siger Robert Kjærgaard.

To Weidemann-maskiner, som Stemas kører kampagne på hen over sommeren, er også med på dyrskue-listen. Det drejer sig om læssemaskinen Weidemann 1350 og teleskoplæsseren Weidemann T4512. I kampagneperioden sender Stemas en skovl samt en greb eller et sæt pallegafler med uden beregning, når der leveres nye maskiner.

Stemas indleder årets dyrskue-tur den 27. og 28. maj på et Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Den 28. og 29. maj gælder det Landbrugsmessen Gl. Estrup på Djursland.

Fra Roskilde til Brovst

Danmarks største af arten, Roskilde Dyrskue, slår portene op fra den 3. til 5. juni. Torsdag den 9. juni gør Stemas-folkene en afstikker fra dyrskue-verdenen og rykker til Grøn Fagmesse på Sandmoseskolen ved Brovst. Fra den 10. til den 12. juni er Stemas-standen på plads på Det Fynske Dyrskue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange folk og maskiner skal af hus fredag den 17. og lørdag den 18. juni, hvor der er dyrskue både i Hjørring og Horsens. Landsskuet i Herning står på programmet fra den 30. juni til 2. juli. Og så sætter Ribe Dyrskue proppen foreløbigt i den 29. juli.

Dermed er det imidlertid ikke slut med at vise maskiner frem i 2016. Kimbrerskuet i Aars er fast Stemas-tradition, og den plejes i år den 7. og 8. oktober. Fra den 29. november til den 2. december rykker Stemas så til Herning med masser af maskiner til Agromek 2016.