Når man tænker på Finland, er prisvindende design næppe det første, man tænker på. Men det bliver det måske alligevel i fremtiden, hvis det står til Valtra.

Den finske traktorfabrikant har nemlig vundet den præstigefulde designpris Red Dot Design Award for fabrikantens T4-Serie. Red Dot Design Award har eksisteret siden 1955, og uddeles årligt i tre kategorier for henholdsvis produkt design, kommunikations design og design koncept. Valtras T4-serie vandt i produkt design-kategorien, hvor Valtra kommer i fornemt selskab. Tidligere har virksomheder som Apple, BMW og Porsche nemlig vundet samme pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

T4-serien har været syv år undervejs, og nu kan Valtra altså glæde sig over, at det hårde arbejde har ført en pris med sig.

- Vores systematiske fokus på industrielt design, som vi begyndte på for mange år siden, bærer nu frugt. Det design-fokus tillader, at vores nye generation af traktorer bedre end tidligere tager højde for kundernes behov, og skaber et verdensklasseprodukt, siger Kimmo Wihinen, der er design manager hos Valtra og chefdesigner af T4-serien.