Sent lørdag aften kunne Jyllands-Posten berette, at den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, står fast på, at De Konservative kan glemme alt om at få en tillægspakke til landbrugspakken.

- Helt overordnet skal De Konservative ikke gøre sig nogen forhåbning om en tillægspakke, lød svaret til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han henviser i stedet til, at hvis De Konservative har ønsker om kvælstofreducerende tiltag, så kan de tage dem med til de kommende forhandlinger om en naturpakke, som de blå partier skal drøfte i foråret.

Den besked får dog kritik fra De Konservative:

- Det er klart, at hvis de kvælstofreducerende tiltag skal ind i naturpakken, skal budgetrammen også øges fra de 89 mio. kr., som er aftalen i dag. Det ligger helt fast fra vores side. For ellers vil man tage af de midler, der var ment til at forbedre naturen, til at lukke et hul. Det er vi ikke interesseret i, siger miljøordfører Mette Abildgaard (K) til Jyllands-Posten.

Esben Lunde Larsen siger dog til Jyllands-Posten, at han på nuværende tidspunkt ikke kan love flere penge til naturpakken, end dem der allerede er afsat.

Rød blok bejler til K

Hvis De Konservative stadig står fast på, at de gerne vil have tilllægspakken gennemført, kan de dog begynde at kigge mod den røde fløj. Her har flere partier søndag morgen ytret ønske om at indgå en aftale om tillægspakken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er klar til at lave en grøn tillægspakke med De Konservative, skriver De Radikales miljøordfører, Ida Auken, i en kommentar til Ritzau.

Og hun er ikke den eneste. Miljøordfører fra Enhedslisten, Maria Reumert Gjerding, rækker også en hånd ud til De Konservative:

- Jeg vil minde dem om, at alle partier i rød blok har erklæret sig parate til at forhandle om en grøn tillægsaftale. Det er derfor alene op til De Konservative, om de vil gøre ord til handling, skriver hun i en mail til Ritzau.