En god mave-tarm sundhed er afgørende for fordøjelsen og dermed sundheden hos både svin, kalve og fjerkræ.

Det påpeger produktkonsulent Dianna Christensen, Hornsyld Købmandsgaard A/S. Hun er netop ansat til at varetage salg og markedsføring af Selko-produkter i tæt samarbejde med virksomheden Trouw Nutrition i Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et sundt mave-tarm system har stor betydning for dyrenes generelle trivsel

- Dianna Christensen, Hornsyld Købmandsgaard

- Syreprodukterne fra Selko har en positiv effekt på fordøjelsen og fører til en effektiv foderudnyttelse. De medvirker til en reduceret PH-værdi og dermed til uønskede bakterier i mave-tarmkanalen.

- Et sundt mave-tarm system har stor betydning for dyrenes generelle trivsel og er lig med øget produktivitet og dermed højere effektivitet og bedre resultater i produktionen.

Tager ud til kunder

Dianna Christensen, der er agronom med speciale i husdyrernæring, siger, at der er mange forskellige syreprodukter, som alle kan noget forskelligt i husdyrproduktionen.

- Der er rigtigt meget på svineområdet bredt set, men Selko har også produkter målrettet kalve samt fjerkræ, fortæller hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tager ud til kunder og rådgiver målrettet, hvis der er behov for det. Det kan f.eks. være hvis der er problemer med diaré i smågrisestalden, så rykker vi gerne ud og tager en snak om, hvad der evt. kan gøres og får lagt en plan, hvis det ønskes.

Fokus på drikkevand

Via Selko kan man også få produkter, der kan sikre kvaliteten af dyrenes drikkevand.

- Her gælder det om at få slået bakterierne ihjel, og det kan f.eks. ske ved at tilsætte produkter, der renser rørsystemerne.

I den forbindelse kan man få taget gratis prøver af vandet, som bliver sendt til analyse på Trouw Nutrions laboratorier i Holland.

- Det er vigtigt med stor opmærksomhed på drikkevandets kvalitet, når det gælder dyrenes sundhed, siger Dianna Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun oplyser, at der i vandprøverne bliver analyseret for gær-, skimmel- og enterobakterier for at få styr på vandkvaliteten.

Gode resultater

Hornsyld Købmandsgaard overtog forhandlingen af Selko-produkterne på det danske marked i 2011 og oplever en stor interesse blandt husdyrproducenterne.

- Produkterne bliver mere og mere udbredte, og vi oplever, at vores kunder melder om rigtigt gode resultater. På den baggrund vil vi forsat arbejde med at styrke vores salg og position på det danske marked, og vi sætter nu målrettet ind på området, siger salgsdirektør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard.

Dianna Christensen kommer til at arbejde tæt sammen med virksomheden Trouw Nutrion i Holland, hvor det primært er Paul Verhoeven og Eric van der Wijst, hun skal sparre med. Det er deres produkter, hun arbejder med, og hun er bindeled mellem det hollandske firma og Hornsyld Købmandsgaard.