Abonnementsartikel

MF Maskinservice med base i Næstved udvider forretningen betydeligt med overtagelsen af forretningen Renova ved Vordingborg.

- Renova har altid været stærk på mindre have- og parkmaskiner som Husqvarna, Stihl, Viking og Honda, mens vi primært har koncentreret os om det større parkgrej som MultiOne, Iseki, Club Car, Ventrac osv. På den måde er vi et perfekt match, siger Martin Foli fra MF Maskinservice, der nu ejer begge forretninger.

- Samtidigt har begge forretninger autorisation til at udføre de obligatoriske lovpligtige hovedeftersyn på gaffeltruck og entreprenørmaskiner, så på det område bliver vi også større og i stand til at tilbyde kunderne endnu bedre service.

Når lejligheden til at købe en velrenommeret maskinforretning byder sig, så må man finde en løsning og slå til

- Martin Foli, MF Maskinservice.

Aktiv i felten

Det er ikke mange år siden MF Maskinservice etablerede sig i Næstved, men det er gået stærkt med at få kunder lige siden uanset om det er salgs- eller serviceafdelingen, der er tale om. Ifølge Martin Foli selv er en af hovedårsagerne, at firmaet generelt er meget udadvendt med adskillige fuldt udrustede servicebiler og en kørende sælger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Kunderne har travlt og vil ofte gerne have, at vi kommer til dem - og det gør vi så.

Mandskabsstyrken tæller lige nu tre ansatte i Næstved og tre i Vordingborg. Dertil kommer Martin Foli selv. Han betegner sig selv som ejer og kørende blæksprutte, hvilket ifølge kendere af huset afspejler virkeligheden meget godt.

Godt med flere ben

- Når lejligheden til at købe en velrenommeret maskinforretning byder sig, så må man finde en løsning og slå til, er det første svar, Martin Foli giver på spørgsmålet om årsagen til købet af Renova.

Af andre mere strategiske årsager nævner han ønsket om størrelse for at kunne matche både kunderne i industrien og kunderne indenfor den grønne sektor. Men han mener også, at der er al mulig grund til at have flere ben i salgsafdelingen, så hans forretning ikke bliver for afhængig af enkelte brancher eller konjunkturer.

Som eksempel nævner han den knækstyrede minilæsser MultiOne. Det produkt blev en del af forretningen i Næstved for et par år siden og gav med sin fleksibilitet adgang til utroligt mange forskellige kundegrupper.

- Vi har siden solgt MultiOne i mange størrelser og til alle kundetyper - lige fra landmænd, håndværkere, kirkegårde og til private - og det skulle da være mærkeligt, om de alle sammen fik lavkonjunktur på samme tid, mener han.