Abonnementsartikel

Statsminister Lars Løkke Rasmussen brugte en del af sin landsmødetale til at pege på behovet for bedre vilkår i fødevaresektoren.

Regeringspartiet Venstre holder landsmøde i Herning, og her brugte Statsminister Lars Løkke Rasmussen en del af sin tale til at tale om behovet for bedre vilkår til landbruget.

- Omkring årsskiftet lancerer vi en stor, sammenhængende landbrugs- og fødevarepakke, som skaber bedre udviklingsmuligheder, større råvaregrundlag og et stærkere fundament for vækst i fødevareerhvervet. Vi lovede en 16-punkts plan før valget, og den er vi godt i gang med at lægge sidste hånd på i netop disse uger. Lad os droppe den falske modsætning mellem land og by. Både landmanden, slagteriarbejderen og eksportsælgeren har brug for, at vi skaber bedre vilkår for landbruget, sagde statsministeren blandt andet.

Han kom også ind på indsatsen mod overimplementering af EU-regler:

- Vi er begyndt at tage livtag med overimplementering af EU-regler, som betyder, at vi har stillet danske virksomheder dårligere end deres konkurrenter i vores nabolande, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce