Abonnementsartikel

Når Holstebro-Struer Landboforening på tirsdag holder generalforsamling, bliver der blandt andet sat fokus på den økonomiske situation og krisen i landbruget. Partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) deltager og fortæller også om VKO-planen for gødskning.

Medlemmerne i Holstebro-Struer Landboforening får tirsdag mulighed for at stille spørgsmål til formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, der kommer med et indlæg om krisen i landbruget og VKO-planens16 konkrete forslag om gødskning, blandt andet en udfasning af de vidtgående danske særregler.

- Vi regner med en aktiv debat om de udfordringer, det danske fødevareerhverv står over for, siger Kristian Gade, formand i Holstebro-Struer Landboforening.

Herudover vil der blandt andet blive kastet lys på aktuelle politiske aktiviteter i 2015, de lokale udfordringer, som landmænd i området står over for, samt den generelle økonomiske situation for landbruget.

Der er fortsat stor forskel i driftsresultatet for den bedste og dårligste tredjedel af heltidsbedrifterne, hvor gabet mellem det gennemsnitlige resultat i den bedste tredjedel og den dårligste tredjedel har været stigende. Samtidig har især Ruslands boykot af vestlige fødevarer og faldende efterspørgsel fra Kina presset erhvervet ind i en krise, der udfordrer det danske fødevareerhverv i kampen for vækst og arbejdspladser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er et stort potentiale for vækst i den danske fødevareklynge, men vi er pludselig under et hårdt pres på det globale fødevaremarked.

- Akutpakken, som Landbrug & Fødevarer har opfordret Regeringen og Folketinget til at vedtage i forbindelse med Ruslandskrisen, samt en generel forbedring af konkurrenceevnen i det danske fødevareerhverv er afgørende, og det bliver derfor spændende at spørge partiformanden om, hvad det vil indebære for landbruget, hvis Venstre kommer i regering igen efter det kommende valg, siger Kristian Gade.