Abonnementsartikel

Den svenske gummihjulslæsser, Ljungby kan i efteråret 2015 opleves på dansk jord. Den svenske producent kører demo med en 15 ton model, og kommer hele vejen rundt i Danmark.

Var det noget med en prøvetur på Ljungby's nyeste L15 gummihjulslæssere, som oveni købet er specialindrettet til landbrugsarbejde? Så er det netop nu du har chancen, da Ljungbys danske datterselskab kører demonstration rundt i hele landet og de danske maskinstationer har muligheden for at prøve den svenske gummiged i blandt andet majsstakken.

- Vi har sammensat en 15 ton ged, med den store 300 hestes Sisu-motor og 750 millimeter brede traktordæk, fortæller Poul Kruse, salgsdirektør for Ljungby Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ljungby vil med demonstrationen blandt andet vise, at Ljungby ikke kun er gummigede til den krævende entreprenør, men også rammer godt ind til de danske maskinstationer, som fortrinsvis bruger geden til landbrugsarbejde.

Affjedret kabine

Den 15 ton Ljungby L15 ged er blandt andet udstyret med den firepunkts intelligente kabineaffjedring, som chaufføren har mulighed for manuelt at få ind og ændre følsomheden på ved hjælp af drejekontakter i kabinen.

Af andet spændende udstyr på demo-geden kan der nævnes den elektriske indstilling af vinkel på pedalerne i kabinen, så chaufføren kommer til at sidde i en komfortabel-stilling, uanset højde og benlængde.

Maskinstations-rødder

Lars Nielsen er salgschef hos Ljungby Danmark, og han er samtidigt tidligere ejer af Vejen Maskinstation, som han startede op i 1994.

Han startede med den første Ljungby-læsser i 2004, og kender derfor godt til maskinerne, udfra et maskinstationsmæssigt synspunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gummigeden er allerede godt på vej rundt i landet, og Ljungby fortsætter til majsen er færdig ensileret.

Se blandt andet en test af Ljungby læsseren, som Maskinbladets søsteravis, MaskinTeknik, udførte i vinters, klik HER