Abonnementsartikel

Kopenhagen Furs salgssæson i 2015 nærmer sig sin afslutning med september-auktionen. I 2014 faldt minkprisen efter rekordåret 2013. Pelsmarkedet havde opbygget en boble, som bristede.

Den seneste tids uro i den kinesiske økonomi med blandt andet stærkt faldende aktiekurser og nedjusteringer af den forventede vækst har dog blandt andet ført til prisfald på den første salgsdag på Kopenhagen Furs september-auktion.

Her udbydes 7,1 millioner minkskind fra 24. september til 2. oktober. Første type under hammeren er et mindre udbud af Palomino hanner og tæver. På førstedagen faldt minkprisen med 30 til 40 procent, og 70 til 80 procent af skindene blev solgt.

Prisfaldet var ventet netop på grund af uroen i den kinesiske økonomi sammenholdt med det faktum, at lagrene af færdigvarer er godt fyldte. Pelsforhandlerne venter på, at detailsæsonen går i gang og indtil det sker, vil opkøberne disponere forsigtigt, det skriver Kopenhagen Fur.

Set over hele sæsonen er Kopenhagen Fur imidlertid tilfreds med auktionernes forløb. Omsætningen på de første fire auktioner er opgjort til 9,988 milliarder kroner. Dermed har Kopenhagen Fur allerede før september-auktionens salg medregnes øget omsætningen med 24 procent fra 8,072 milliarder i foregående salgssæson. Der er totalt udbudt og solgt 23,2 millioner minkskind på årets første fire auktioner. Der mangler at blive udbudt 7,1 millioner minkskind på september-auktionen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce