En bakke og en tung vogn kan give de fleste traktorer kamp til stregen, så hvorfor ikke dyrke det som en sport?

Lørdag den 19. september kan man virkelig få smæk for skillingen, hvis man er vild med stærke traktorer, hestekræfter og sort røg. En flok fra Herningegnens LandboUngdo begyndte nemlig sidste år at afholde konkurrence i det såkaldte Up Hill Pulling, og nu gør de det altså igen.

Kort fortalt er Up Hill Pulling en form for traktortræk, hvor banen dog ikke er plan men istedet foregår det op ad bakke.

- Vi kastede os ud i Up Hill Pulling sidste år og det var en succes, fortæller formanden for Herningegnens landboungdom Brian Rahbek. Der var 25 traktorer tilmeldt og masser af tilskuere.

- Det var god underholdning for publikum, der kunne stå på sidelinjen og følge traktorerne kæmpe sig op ad bakken med brølende motorer og allerede efter få meter efterlade et slør af røg, siger Brian Rahbek.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har arbejdet lidt med vognen og banen, så der gerne skulle være lidt mere action i år. Og så håber vi da at vi får lidt flere tilmeldinger, for det er da en sjov måde at se hvad de forskellige traktorer og ikke mindst traktorpiloter kan. Der stilles nemlig lidt flere krav til gearskifte og kendskabet til din traktor, siger Brian Rahbek.

Stævnet finder sted lørdag den 19. september klokken 11 på Frølundvej 80 i Hammerum ved Herning.