Lyt til artiklen:

Kan taget holde i år? 6.500 besøgende til påsketræk i Borris

00:00
Hastighed: ???x
03:01

Når man nævner Påsketræk, tænker mange også på en særlig person, nemlig Daniel Gosvig, som fik ideen til Påsketræk i Boris.

Podcast: Påsketræk i Borris med eller uden tag
Podcast

Maskinstationen

Episode 48: Påsketræk i Borris med eller uden tag

I podcast-serien Maskinstationen får Jakob Fruelund og Stefan Knudsen, som begge er frivillige til stævnet, en snak med de to værter omkring starten i 2010, men også hvordan det går i dag, hvor de er Danmarks største indendørs træk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Daniel Gosvig nåede desværre ikke at opleve sin drøm om et traktortræk i Borris påskesøndag, da han to måneder inden det første træk omkom i en tragisk trafikulykke på vej hjem fra arbejde.

Det bygger på frivillig hjælp

- Det satte et ekstremt drive i hele byen for at løfte hans drøm til virkelighed. Hele byen var aktiveret med dette de første mange år, og det er de til dels stadig den dag i dag. Ingen havde bare forestillet sig, hvad det er blevet til, så det er rimelig omfattende at stille sådan et traktortræk på benene, fortæller Jakob Fruelund, frivillig hjælper og speaker til Påsketræk i Borris.

rich-media-3
Traktorerne hos Benno Gosvig får lige nu den sidste hånd i værkstedet, inden de skal på banen til Påsketræk. Foto: Claus Henneberg

I dag er også nabobyerne til Borris involveret i trækket, da der skal bruges 150 frivillige på dagen for at servicere alle de gæster, som besøger Påsketrækket.

- Dette arrangement er bygget op på frivilligt arbejde og hjælp. Der skal serveres 50.000 genstande, 1.200 kilo gris, og alt det skal tilberedes og langes over disken. Der er også 6.500 betalende gæster, man skal have styr på. Så det er et kæmpe maskineri, der går i gang, når man arrangerer sådan noget, fortæller Jakob Fruelund.

Holder taget i år?

Til trækket i 2023 fik en af trækkerne bogstaveligt talt taget til at lette.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teamet bag Fenrir traktorpulleren havde forudset, at taget kunne blive et problem, men Benno Gosvig insisterede på, at de ikke kørte med halv gas til trækket, fortæller Jakob Fruelund i podcast-serien Maskinstationen.

Det resulterede i, at lyspladerne, der sad øverst på den 130 meter lange pulling arena, blev blæst af med stor kraft. Til i år er der lavet forbedringer på tag-fronten for at prøve at få det til at holde til det store tryk, der opstår, når så mange hestekræfter bliver sluppet løs.

Simon Hermann Gyde nåede sidste år at fange øjeblikket med sin mobiltelefon, hvor taget på hallen letter.

Mellem 90 og 100 traktorer kommer til at køre på dagen, hvoraf de 70 traktorer er fra super standardklassen, fortæller Stefan Knudsen, der er frivillig og fører af en af de tre Fiat-traktorer, der skal køre fra Benno Gosvig.

Foruden folk fra lokalområdet er der også flere foreninger, der laver busture til Påsketræk i Borris, og de første busser fra både Sjælland og Nordjylland har meldt deres ankomst ved årets træk.

Klar igen efter traktor-eksplosion: Kim rørt til tårer over støtten og sammenholdet

Se også:

Klar igen efter traktor-eksplosion: Kim rørt til tårer over støtten og sammenholdet