Abonnementsartikel

Ubudne gæster stak afsted med maskiner for over 1,5 million kroner.

Helms TMT-Centret i Herning blev i sidste uge udsat for tyveri. Natten til fredag den 10. juli lykkedes det tyvene at stikke afsted med to maskiner, der samlet har en værdi over halvanden million kroner.

Det drejer sig om en helt særlig sort Valtra T213 versu Black Edition og en en rød Schäffer 9630T teleskoplæsser. Traktoren kan kendes på de tonede ruder i kabinen samt et hvidt klistermærke i ruden med prisen på maskinen påtrykt. Det menes, at netop denne udgave af traktoren er den eneste af sin slags i Danmark. Begge maskiner var låst, og nøglerne ligger stadig hos Helms TMT-Centret, hvor de ikke gør meget nytte nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er første gang, at vi oplever at få stjålet maskiner her hos os. Vi opdagede tyveriet, da vi mødte ind fredag morgen, og maskinerne var væk. Tyvene har kørt traktoren et par meter ind i vores hæk, før de fandt bakgearet og kom ud, siger Kristian Helms fra Helms TMT-Centret i Herning.

På pladsen hvor maskinerne var parkeret, har Helms TMT-Centret installeret lyssensorer, men disse har tyvene slået ned, så lyset på pladsen ikke blev tændt.

Teleskoplæsseren har stelnummer 4954B132 og Valtra-traktoren har stelnummer ES297010.

Hvis du har set maskinerne eller har oplysninger om tyveriet opfordres du til at kontakte Helms TMT-Centret i Herning.