Abonnementsartikel

Den nye teleskoplæsser fra Schäffer vejer 14 ton og har en skubbekraft på 12 ton. Ifølge importøren Helms er det den hidtil største knækstyrede teleskoplæsser på markedet.

En løftehøjde på syv meter gør den nye Schäffer 9380T i stand til at læsse de største fuldfodervogne eller stable eksempelvis halm i stor højde. Maskinen er kraftig nok til at håndtere meget store byrder.

Schäffer har nu ni modeller teleskoplæssere fra 3,5 ton til 14 ton.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den nye model er udviklet ikke mindst efter vores ønske, fordi vi har så store landbrugsbedrifter, hvor der er brug for kraftige maskiner til mange forskellige opgaver. En 14 ton maskine er eksempelvis også velegnet ved ensilering, siger Kristian Helms fra Helms TMT Centret, der importerer Schäffer i Danmark, Norgen og Sverige.

Teleskoplæsseren fåes i motoestørrelser på 180 eller 210 hestekræfter og er udstyret med en 195 liters loadsensing hydraulikpumpe, der giver stor kapacitet.

- Skubbekraften på 12 ton er unik for en maskine i denne størrelse. Kraftoverskuddet betyder meget for mange af de arbejdsfunktioner, teleskoplæssere bliver brugt til i dag. Med en vægt på 14 ton er den også velegnet til at komprimere ensilage i silonerne, siger Kristian Helms.

Vises frem ved åbent hus

Den nye teleskoplæsser har et godt udsyn til alle sider. Der er ifølge Schäffer lagt stor vægt på ergonomien i kabinen, og alle hydrauliske funktioner er samlet i de to joystick.

Schäffer 9380T har en transporthastighed på 40 kilometer i timen. Maskinen har Schäffers specielle STS-system, der er opbygget af to uafhængige oliemotorer, som sørger for trinløs og kraftfuld acceleration. For at spare brændstof kobles den ene oliemotor fra ved hurtig kørsel. Maskinen har reversibel kølervinge, så køleren lettere holdes ren. Kølervingen er elektriskhydraulisk styret og dermed brændstofbesparende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Schäffer 9380T bliver vist ved to åbent hus arrangementer hos Helms TMT Centret i Herning den 12. december og Århus den 14. december i anledning af firmaets 60 års fødselsdag.