Abonnementsartikel

Med et koncept, der tilbyder en fleksibel prisløsning, kan der spares mange penge, når der skal indkøbes gas til blandt andet tørring af korn.

Hos Viking Energi oplever man en stigende interesse fra landbruget for et helt nyt koncept, der er blevet døbt Flex Gas. Konceptet er blandt andet attraktivt for erhverv som landbruget, eftersom det sikrer landmanden en lavere gaspris, fordi landbruget typiske bruger gas i perioder af året, hvor gasprisen som oftest er lav.

Korntørring

F-gas, som også benævnes flaskegas, flydende gas og propangas, bliver i landbruget ofte brugt i forbindelse med tørring af korn. Gassen anvendes i både mobile korntørrerier samt til stationære anlæg. Herudover anvendes f-gas i landbruget også til nedvisning af ukrudt på økologiske marker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordi hovedparten af den f-gas, der sælges til landbruget bruges i korntørringsanlæg, er landmænds brug af f-gas meget sæsonbetonet - det meste skal bruges i sensommeren og eteråret, når der høstes.

Følger verdensmarkedet

- Tidligere var det sådan, at man forhandlede om prisen på f-gas i foråret, hvor prisen som oftest stadig var høj, og det var så den pris man betalte resten af året - uanset hvornår man skulle bruge f-gassen, forklarer Martin Baltzer Hansen, der er afdelingschef hos Viking Energi.

Hos Viking Energi har man dog for nyligt indført et nyt koncept som er blevet døbt Flex Gas. Konceptet bygger på, at prisen på f-gas følger udviklingen på verdensmarkedet, og dermed går op og ned året igennem.

- Vi har med Flex Gas-konceptet ønsket at gøre det, at købe f-gas gennemskueligt for kunderne, siger martin Baltzer Hansen.

Penge at spare

- Rigtig mange af vores erhvervskunder, blandt andet landmænd, der bruger f-gas i sensommeren, har valgt en Flex Gas-løsning, fordi de dermed kan få stor glæde af de lave priser, der er på f-gas på verdensmarkedet i denne periode. Besparelsen har hos flere landmænd været på mere end 25 procent at deres oprindelige f-gaspris, fortæller Martin Baltzer.