Efter en jule- og nytårsperiode med mange helligdage er kunderne på de europæiske markeder nu ved at fylde deres lagre op efter julehandlen. Det er derfor muligt at afsætte tilfredsstillende mængder i markedet, men priserne er fortsat under pres.

- Der er fortsat et meget stort udbud af svin i hele Europa. Sidste uges nedsættelse af noteringen i Tyskland med cirka 30 ører satte markedet yderligere under pres, og det har medført markant faldende priser på stort set alle delstykker, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markederne uden for Europa er også tilbageholdende i øjeblikket. Der er en begrænset efterspørgsel i Kina, og salget sker til faldende priser. Interessen fra Japan er stabil, men de efterspurgte mængder er forholdsvis små. Til gengæld sker salget til uforandrede priser.

- Vi er i en situation, hvor der udbydes store mængder af fersk kød i Europa. Det betyder, at de mængder, vi ønsker sælges fersk, desværre afsættes til lavere priser, end det var tilfældet i uge 1, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 8,70 kroner pr. kg og 4,90 kroner pr. kg for søer.