Abonnementsartikel

Trods et fint regnskab fra Lantmännen, så trækker blandt andet salget af traktorer i Skandinavien i den forkerte retning.

Lantmännens resultat for årets første otte måneder steg til 1.118 millioner svenske kroner sammenlignet med 640 millioner svenske kroner for samme periode året før.

Det god resultat skyldes blandt andet indtægter fra børsnoteringen af Scandi Standard og salget af forretninger i Tyskland og Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Indtil videre har 2014 været karakteriseret af en fortsat målrettet arbejdsindsats på linje med Lantmännens strategi og en øget fokus på at skabe værdi i korn-værdikæden. En række større handelstransaktioner er blevet gennemført i løbet af sommeren, og Lantmännen har iværksat flere strategiske samarbejdsaftaler - for eksempel inden for planteavl og udsæd. Dette er en del af vores langsigtede strategi og har været medvirkende til at styrke Lantmännens financielle position og styrket gruppens fremtidige vækstmuligheder, siger Per Olof Nyman, Lantmännens Group President og CEO, i en pressemeddelelse.

Landbrug trækker ned

Mens det altså generelt går godt for Lantmännen, så trækker landbrugsdelen ned.

Landbrugssektorens resultat for årets første otte måneder blev et minus på 11 millioner svenske kroner modsat et resultat på 85 i samme periode året før.

Den lavere indtjening skyldes primært et svagt salg af frø på grund af sidste års store såning i efteråret og lavere mindre såning i sommeren i år.

Også inden for salg af maskiner er de første otte måneder svagere. Med 88 millioner svenske kroner i år mod 129 millioner svenske kroner sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lavere indtjening skyldes primært et svagt salg af maskiner til byggebranchen i Sverige, men også en nedgang i salget af traktorer i Skandinavien.

Lantmännen understreger dog i regnskabet, at markedspositionen i Sverige er styrket og Valtra er fortsat markedsledende.