Abonnementsartikel

EU-Kommissionen har netop bevilliget 293 millioner kroner til etableringen af det første avancerede bioraffinaderi i Danmark i Maabjerg ved Holstebro.

Direktør i BioRefining Alliance, Anne Grete Holmsgaard, kalder det "et kæmpe skulderklap til projektet."

EU-Kommissionen har bevilliget 293 millioner kroner til etableringen af det første avancerede bioraffinaderi i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bioraffinaderiet skal bygges i Maabjerg ved Holstebro. Det bruger halm som råstof til produktion af bioethanol og kommer til at indgå i en integreret løsning med lokalområdets eksisterende biogasanlæg og kraftvarmeværk, som begge skal udnytte sidestrømme fra ethanol-produktionen.

Direktør i BioRefining Alliance, Anne Grete Holmsgaard, er rigtig glad for, at Maabjerg Energy Concept, der står bag projektet, har fået bevillingen:

- Det er et kæmpe skulderklap til projektet og til den gruppe af selskaber, der har arbejdet systematisk for at kunne realisere det første integrerede bioraffinaderi i Danmark. For mange lyder det sikkert lidt abstrakt, men bag det at kunne realisere et anlæg af den størrelse, ligger der en kæmpe indsats med at udvikle, afprøve, tilpasse og arbejde på tværs af mange sektorer, siger hun.

Bevillingen kommer fra EU's pulje til innovative VE-teknologier, NER300, hvor pengene stammer fra salg af CO2-kvoter kvoter.

- For Danmark har det store perspektiver at få etableret et bioraffinaderi industriel skala. Både fordi det åbner dørene for, at de danske teknologier, der indgår i projektet, kan være førende på verdensmarkederne, og fordi det skaber rigtig mange job i lokalområdet ? og stor international bevågenhed, siger Anne Grete Holmsgaard.