Regeringen har været udsat for et voldsomt pres for at fjerne brændeafgiften, der er en del af den såkaldte "forsyningssikkerhedsafgift".

Det er den afgift, som Enhedslistens Per Clausen beskrev fra Folketingets talerstol:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved alle, at forsyningssikkerhedsafgiften intet har med forsyningssikkerhed at gøre, men ene og alene er en afgift, der skal skaffe penge i statskassen, sagde han.

Ikke mindst på Facebook har en gruppe på over 50.000 protesteret mod den nye afgift, og flere af de borgerlige forligspartier bag forsyningssikkerhedsafgiften har fået "kolde fødder" omkring netop den del af afgiften, der vedrører brænde

Drop den

Dansk Erhvervs skattechef Jacob Ravn er godt tilfreds med beslutningen, og opfordrer ministeren til helt at droppe afgiften:

- Brændeafgiften i sin nuværende form ville have medført store administrative byrder for en lang række virksomheder, øget grænsehandel og en uoverskuelig administration. Udskydelsen af afgiften er en logisk konsekvens af den kritik, som blandt andre Dansk Erhverv og andre organisationer har rettet mod afgiften, siger Jakob Ravn og opfordrer skatteministeren til helt at droppe brændeafgiften, da han ikke mener, at det er muligt at finde en fornuftig ordning.

Led et andet sted

- Jeg håber, at brændeafgiften aldrig bliver til noget, da det er svært at forestille sig en model, der ikke bliver administrativ tung for virksomhederne, og som blandt andet fører til mere grænsehandel. Derfor er det eneste fornuftige at droppe afgiften, og at politikerne finder den manglende finansiering fra brændeafgiften et andet sted, siger Jacob Ravn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brændeafgiften er den del af en større forsyningssikkerhedsafgift, som skal give staten 2,475 milliarder kroner i varig indtægt.