Abonnementsartikel

Dansk Skovforening tør dog ikke glæde sig for tidligt, selv om skatteministeren bebuder, at brændeafgiften nok skrottes.

Kampen er ikke slut endnu, men vi har et reelt håb om, at brændeafgiften forsvinder.

Så kontant lyder det fra kommunikationschef Martin Einfeldt fra Dansk Skovforening, efter at skatteminister Morten Østergaard (R) har udtrykt skepsis i forhold til fortsat at arbejde for gennemførelse af brændeafgiften:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tilbage står stadig, at politikerne skal finde en finansiering af de 2,8 milliarder kroner, som brændeafgiften skulle have indbragt statskassen. Først når vi kan se, hvad de er enige om, tør vi ånde lettet op. Det værste, der kunne ske, har vi set i form af lovforslaget fra Skatteministeriet i august, siger Martin Einfeldt til Maskinbladet.dk.

CEPOS

Martin Einfeldt peger på, at CEPOS har beregnet, at de vil være langt mere administrativt let og dermed billigere at opkræve de manglende milliarder kroner over personskatten end over en brændeafgift:

- Det er nok beregningerne fra CEPOS, der har påvirket både Morten Østergaard og de borgerlige partier. Man bør skelne mellem, hvad der er miljøvenligt brændsel, og hvad der er klimaskadeligt. Det er klima- og miljømæssigt noget møg at lægge afgifter på biomasse, som vi netop skal bruge til et fossilfrit samfund. Der er god logik i at fjerne varmeafgiften fra biomassen. Lægges de 2,8 milliarder kroner på personskatten, udgør det kun 500 kroner pr dansker om året. Det kan ikke ses nogen steder, siger Martin Einfeldt.