"En glad nyhed". Sådan lyder det fra Dansk Skovforening om regeringens beslutning om at udskyde brændeafgiften.

- Situationen nu er væsentlig bedre end for tre måneder siden, hvor vi troede, at sagen var tabt på forhånd, siger Martin Einfeldt, kommunikationschef i Skovforeningen, der længe har været bannerfører i kampen mod den omstridte afgift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu er de er i gang med at tænke og lytte til gode argumenter og sund fornuft, vurderer Martin Einfeldt, som hæfter sig ved, at det ellers ikke er normal politisk praksis.

- Hidtil har det været sådan, at hvis der er indgået et bredt politisk forlig, så kan fornuft være ligegyldig.

Bredt energiforlig

Han henviser til, at brændeafgiften er et resultat af det store energiforlig, som alle Folketingets partier på nær af Liberal Alliance indgik i foråret 2012.

Forliget resulterede blandt andet i, at politikerne blev enige om at indføre en såkaldt forsyningssikkerhedsafgift på brændsler til rumvarme - heriblandt brænde.

Siden er det kommet frem, at brændeafgiften ville være stort set umulig at administrere på en ordentlig måde, og både skovbranchen, landbruget og andre erhvervsrepræsentanter har gentagne gange opfordret regeringen til at droppe afgiften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Håber på "reel dialog"

Samtidig har de borgerlige partier, især De Konservative, flere gange tilkendegivet, at de ikke ville stemme på afgiften i den udtænkte form. Trods kritikken holdt regeringen indtil mandag aften fast i, at afgiften skulle træde i kraft senest 1. januar 2014.

- Men endelig er der hul igennem, siger Martin Einfeldt med begejstring i stemmen.

Han håber på, at der nu vil være en "reel dialog" omkring loven og opfordrer skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til at offentliggøre høringssvarene, som ellers har været mørkelagt i tre måneder, som Martin Einfeldt udtrykker det.

Læs også: Brændeafgift udskydes