På Gråsten Landbrugsskole sætter man fokus på bremser og sikkerhed, når årets arbejdsgiverdag 20. november udvides med tema omkring bremsetest, landbrugsmaskiner, sikkerhed og færdselsregler.

- Det kan være svært selv at vurdere, om ens traktorer og ikke mindst om vognene bremser optimalt - og lovligt. Med en mobil bremsestand er det blevet muligt at få testet sit udstyr, så man som elev og chauffør i det hele taget kan føle sig tryg ved at hoppe ind bag rattet i traktoren, siger studievejleder Dorthe Kreiberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og hvad er det lige, loven siger omkring bremser og færdsel med landbrugsmaskiner i det hele taget? Det vil Jens Richtendorf fra Rigspolitiets færdselsafdeling fortælle mere om på dagen.

Foruden sikkerheden er det også økonomisk attraktivt at have bremserne i orden. Hvis ikke for eksempel gyllevognens bremser virker optimalt, slides traktorens bremser hurtigere op. Det vil en anden af dagens oplægsholdere fortælle om, nemlig Per Hedetoft fra Dansk Maskinhandlerforening.

PN Maskiner A/S vil med Sønderjyllands eneste mobile bremsestand teste forskellige traktorer og vogne.

- Vi holder bremsedagen for at skabe viden og syn for sagen både hos vores elever, lærermestre og øvrige interesserede, siger de to arrangører, Uffe Monrad, tekniklærer på Gråsten Landbrugsskole samt Erik Nissen, maskinkonsulent på Bygnings- og maskinkontoret i Sønderjylland.