I svinestalde og beboelser på landet bruges ofte store varmemængder. Skift af energikilder og varmeproducerende anlæg kan være en del af løsningen på at reducere varmeudgifterne, når man har gennemført de energispare-tiltag, der er økonomisk rentable at foretage i bygningerne.

Specielt med regeringens seneste tiltag med store tilskud til VE til Proces kan det være interessant med nye kedelanlæg. Man skal dog være omhyggelig med valg af forudsætninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Særligt omkring anlæggenes nyttevirkning er der grund til at tage de kritiske briller på. I praktisk drift overholder anlæggene sjældent brochurens løfter, primært fordi forudsætningerne ikke er de samme i den virkelige verden, som i prøvebænken.

Brændsler

Billige brændsler giver ikke nødvendigvis den bedste økonomi. Ofte får man rigtig meget aske i kedlen, med høj røgtemperatur og forringet nyttevirkning til følge. Meget aske medfører ekstra arbejde til rensning af kedel.

Slagger kan også være et problem. Det opstår, når askens smeltepunkt ligge under temperaturen i forbrændingszonen, og det kan være rigtig træls at få ud af kedlen igen, altså giver det mere arbejde.

Læs meget mere om varme i staldanlæg i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 4. september.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk - klik her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk, eller på 7620 7970.