Årets korn adskiller sig heldigvis generelt positivt fra kornet i 2012 ved, at det er en del mere tørt, og samtidig ser vi, at kornet heldigvis også indeholder mere protein i år. Faktisk ligger kornets indhold af protein i enkelte tilfælde så højt i år i forhold til sidste år, så vi indimellem ryster lidt på hånden ved troen på dets validitet.

En analyse af kornet er ikke nødvendigvis den absolutte sandhed af den stak korn, som ligger på bedriften. Er der udtaget en prøve så repræsentativt som muligt og dermed et rigtigt billede af årets kornhøst, så er det med at bruge analyseresultaterne i optimeringen af sit foder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som følge af restriktioner for brugen af kvælstof til korndyrkning har vi set et meget markant fald i de to "svinefoderkornarter" byg og hvedes indhold af protein, men hvad betyder kornets faldende proteinindhold? Det korte svar er, at der skal importeres mere sojaprotein - sojaskrå - fra Sydamerika.

Ud over at man i høj grad kan betvivle den globale bæredygtighed i "bevidst" at sænke proteindyrkningen lokalt og så importere fra den anden side af kloden, så er der et økonomisk aspekt.

Læs meget mere om kornanalyser i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer i dag, fredag den 4. september.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk, eller på 7620 7970.