En typisk arbejdsdag i en svineproduktion bærer præg af en meget effektiv og strømlinet arbejdsplanlægning. De enkelte arbejdsfunktioner gøres ens hver gang, og det er ofte også de samme personer, som udfører dem.

Selvom det ovenstående er skitseret lidt groft, så er det ikke desto mindre det billede, som i noget højere grad møder de unge, når de får arbejde i svinestalden, selv billedet vi tit bruger, når vi skal sælge landbruget som en attraktiv arbejdsplads, er et arbejde, hvor der er stor frihed og masser af ansvar. Der bliver tit tegnet et billede af et job, som ikke er ensformigt, og som giver masser af frisk luft. Man får muligheden for at arbejde med dyr og store maskiner, og der er frihed til at bruge tid til gåture hen over markerne eller til at nusse dyrene bag øret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi skal være mere ærlige om, hvad et arbejde i en svinestald indebærer. Det fører aldrig noget godt med sig at oversælge det med fine ord, som efterfølgende ikke holder vand.  Og måske skal branchen overveje, om man kan tilbyde jobs, som giver de unge mulighed for både at arbejde inde og ude.

Læs meget mere om landbruget som arbejdsplads i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 1. november.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk, eller på 7620 7970.