Abonnementsartikel

John Deeres dominans blev brudt i august. New Holland førte stort.

John Deere har domineret i nogen tid, men i traktorstatistikken for august skiftede farven fra grøn til blå, da New Holland lagde sig suverænt i spidsen med 57 nyregistreringer. Alt i alt blev der i sensommermåneden afsat 197 nye traktorer på det danske marked, hvilket er kun to færre end i august i fjor.

De 57 nyregistrerede New Holland traktorer, som figurerer i statistikkens hovedtal for alle traktorer over 30 kW eller godt 40 hestekræfter, giver mærket en markedsandel på 28,9 procent. På de følgende pladser kommer John Deere med 32 styk og en markedsandel på 16,2 procent og Massey Ferguson med 29 nyregistreringer, svarende til en andel af markedet på 14,7 procent. På de følgende pladser kommer Case IH med 25, Fendt 19, Valtra 10 og Deutz-Fahr, 9, hvorefter tallene bliver noget mindre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

T7 en supersælger

- Som i en del markeder i Europa, har vi også i Danmark over de seneste måneder set en positiv trend for New Holland på indgangen af ordrer, og det begynder nu at afspejle sig i registreringsstatistikken for august, siger marketing manager hos New Holland, Ove D. Juel, der tilføjer, at de prisvindende og brændstoføkonomiske New Holland T7 modelserier igen er at finde på toppen af registreringsstatistikken. 

Som vi er begyndt at gøre i de månedlige omtaler af traktorstatistikken, kan man supplere statistikken og lægge snittet et andet sted, nemlig fra 90 kW - cirka 122 hestekræfter - og opefter og se, hvordan billedet så ser ud, når man sorterer de små traktorer fra. Det ændrer dog ikke meget i august, hvor New Holland stadig ligger i top med 44 styk, mens Massey Ferguson og John Deere bytter plads med henholdsvis 24 og 23 styk. I alt blev der i klassen over 122 hestekræfter nyregistreret 145 traktorer.

Nyregistreringer, august 2013

Kilde: ND Data

New Holland 57

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deere 32

Massey Ferguson 29

Case IH 25

Fendt 19

Valtra 10

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deutz-Fahr 9

Claas 7

Zetor 5

Landini 2

Lamborghini 1