Abonnementsartikel

Afstemningen blandt de ansatte på Danish Crowns slagterier sluttede her til formiddag. Lokalformanden for fødevareforbundet NNF håber, det bliver et nej.

I eftermiddag klokken14 står det klart, om slagterimedarbejderne i Danish Crown siger ja eller nej til at gå ned i løn for måske at redde deres arbejdspladser.

Forslaget er stillet af tillidsmændene på Danish Crown, men formanden for Fødevareforbundet NNF i Midt- og Vestjylland håber, at medarbejderne siger nej til at gå ned i løn. Det skriver dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et forslag, jeg er meget bekymret over. Det er ingen hemmelighed, at jeg er en af dem, der anbefaler, at vi siger nej til det her. For mig at se er det her den forkerte vej at gå. Jeg frygter, det kan blive en dominoeffekt i forhold til alle andre brancher. De eneste, der ikke går ned i løn, det er cheferne, siger Steen Hartmann Nielsen, formand for Fødevareforbundet NNF i Midt- og Vestjylland til DR Nyheder.

Stemmer på vej til optælling

Han undsiger dermed landsledelsen i Fødevareforbundets holdning til spørgsmålet, hvor de har anbefalet medlemmerne at stemme ja til aftalen.

Afstemningen sluttede klokken 10, og stemmerne bevæger sig i øjeblikket ude på landevejen, hvor de er på vej til Horsens for at blive talt op.

Såfremt de 6000 ansatte siger ja til aftalen, vil det betyde, at de går 6,4 procent ned i løn. Det første år vil det for den enkelte betyde en nedgang på 25.000 kroner før skat om året.