Et flertal blandt slagteriarbejderne har sagt nej til aftalen om at afstå en del af deres løn og investere i slagtesvinproduktionen.

- Det er ærgerligt, men vi fortsætter kampen for danske arbejdspladser, fastslår forbundsformand for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er medlemmernes egen beslutning, og det må vi respektere. Jeg synes, vi har haft en god demokratisk proces, og det betyder også, at jeg med ro i sindet kan tage afstemningsresultatet til efter retning, siger Ole Wehlast i en kommentar til slagteriarbejdernes afstemning.

Mistillid

Resultatet betyder, at slagteriarbejderne på Danish Crowns svineslagterier har sagt nej til forslaget om lønnedgang mod at en del af lønnen i stedet blev investeret i bygning af nye svinestalde. Danish Crown havde givet medarbejderne en garanti mod lukning af slagterier i fire år, men den garanti var altså ikke nok.

- Jeg tror desværre, at en del af nej-stemmerne er udtryk for en manglende tillid til Danish Crowns ledelse. Gennem de senere år har medarbejderne oplevet et pres fra ledelsen - både på deres arbejdsvilkår og på deres løn. En sådan mistillid forsvinder desværre ikke med et trylleslag - det kræver tid at oparbejde en ny tillid mellem ledelse og medarbejdere, siger forbundsformanden.

Havde håbet på et ja

Ole Wehlast har gennem hele processen anbefalet medlemmerne at stemme ja til aftalen:

- Jeg må indrømme, at jeg havde håbet, at det var blevet et ja. Og jeg vil gerne rose tillidsrepræsentanterne på Danish Crown for at have modet til at forelægge en sådan aftale for kollegerne. Også selv om de nu har stemt nej, siger Ole Wehlast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig opfordrer han tillidsrepræsentanterne og Danish Crown til at fortsætte dialogen med om at fastholde arbejdspladser.

- Danish Crown har allerede varslet op imod 1.000 nye afskedigelser som følge af mangel på slagtesvin. I løbet af de seneste 10 år er antallet af slagteriarbejdere i Danmark halveret. Selvom medarbejderne har sagt nej til tillidsfolkenes aftale, så fortsætter vi vores arbejde for at sikre danske arbejdspladser i slagteribranchen. Det er ikke let, men det er der ikke noget nyt i. Til gengæld er jeg sikker på, at det kun kan lykkes, hvis alle parter fortsat spiller ind med løsningsforslag, fastslår Ole Wehlast.