Abonnementsartikel

Maskincenter Sjælland har overrakt verdens største John Deere-traktor til Bregentved.

Det er ikke hver dag, at der i Danmark bliver leveret en spritny John Deere i femte-sal-til-højre-versionen. Så både traktoren og forventningerne rakte i skyerne, da Lars Erik Nielsen, inspektør på Bregentved, forleden tog imod virksomhedens seneste investering - en John Deere 9560R, som er den største i modelprogrammet..

De kolde facts siger 560 hestekræfter, knækstyring, fire meters bredde og tæt på 30 tons dødvægt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det er i bund og grund en simpel maskine. Stor, tung, kraftfuld og uden hitchkrog og den slags. Ganske enkelt et trækdyr, siger Lars Erik Nielsen om Bregentveds nye investering.

Og trække er lige netop hvad Bregentveds nye traktor skal. Dog ikke en plov, for Bregentved har gennem flere år praktiseret pløjefri dyrkning af de godt 3.300 hektar landbrugsjord på Sjælland.

Derimod skal den blandt andet trække Bregentveds enorme 12 meter Horsch harve og det lige så brede såsæt med gødningsplacering, også fra Horsch.

- Behovet for masser hestekræfter er dog én ting. Endnu større er kravet om pålidelighed og driftsikkerhed, forklarer Lars Erik Nielsen, som i forvejen har en knækstyret John Deere 9360 samt to styk 8530 og ét styk 7930 i stalden.

Pålidelighed vigtig

- To måneder om året kører vi nærmest i døgndrift, og i dén periode er det selvsagt vigtigt, at vores maskiner kører helt uden problemer. Downtime accepteres simpelthen ikke, og derfor har løftet om pålidelighed og en backup, hvis det skulle gå helt galt, været den absolutte deal breaker i denne forbindelse, siger Lars Erik Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har det seneste års tid haft et rigtigt godt samarbejde med Bregentved. Man har især vist stor interesse for John Deeres GPS-baserede Farmsight-løsninger, som foruden traktorerne også er integreret i Bregentveds tre mejetærskere samt i deres to selvkørende sprøjter, siger Hans Erik Karlshøj, indehaver af Maskincenter Sjælland.

Bregentved ejes af familien Moltke og har været i familiens eje siden 1746. Den nuværende ejer er Christian Moltke. Der dyrkes i alt 3.300 hektar, hvoraf de vigtigste afgrøder er hvede, maltbyg, rajgræs og vinterraps. Herudover ejer og driver familien Moltke cirka 600 hektar landbrug i Jylland samt et stort landbrug i Polen.