Den sydtyske familievirksomhed Fliegl har nu flyttet produktionen af vogne til landbruget til sin nye fabrik omkring ti kilometer fra, hvor den gamle fabrik lå.

Ud over afskubbervognene, som Fliegl er kendt for i Danmark, producerer firmaet blandt andet også tipvogne, gyllevogne og transportløsninger til flis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den ny fabrik skal der hvert år rulle 10.000 vogne gennem systemet og ud på den anden side, hvor de eksporteres til mere end 50 forskellige lande.

Byggeriet af fabrikken, som er opført på en 30 hektar stor grund i byen Müeldorf am Inn øst for München, begyndte i 2009. Fabrikken stod færdig i januar 2013 og kom i brug med det samme. I sidste uge indviede Fliegl fabrikken i selskab med pressen og omkring 50.000 landmænd og forretningsforbindelser.

Fra én mand til globalt firma

Virksomheden begyndte med kun én mand - Josef Fliegl senior, som i 1970 begyndte at bygge landbrugsmaskiner. Fem år senere etablerede han firmaet, som i begyndelsen producerede gyllevogne og senere også tunge harver.

I 1980'erne udviklede firmaet betonblandere og dumpere, og det blev billetten til entreprenørbranchen.

I dag har ældste søn Helmut Fliegl overtaget entreprenør-delen, mens den næstældste Josef Fliegl junior er direktør for produktionen af Fliegls landbrugsmaskiner - og altså den nye fabrik i Sydtyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senior er stadig en del af familievirksomheden, men er trådt tilbage som direktør. I dag styrer han udviklingsafdelingen. Josef Fleigl senior har yderligere to sønner og en datter, som alle også har hver sit område af virksomheden.