I slutningen af juli kommer de første orange maskiner til Danmark fra Laumetris i Litauen. Laumetris producerer landbrugsmaskiner lige fra harver, møgspredere, vogne og sprøjter, men det er dog blot vogne, tromler samt harver, som den nye danske importør af mærket vil koncentrere sig om.

- Vognprogrammet strækker sig op til 30 ton vogne på tre aksler, fortæller Bjarne Rytter, indehaver af Rytter Maskiner, som viser de orange vogne frem på Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra jord til roer

Vognprogrammet består udelukkende af bagtipvogne, og programmet strækker sig fra dumpervogne og kornvogne til specielle roevogne:

- Med 1050 millimeter brede dæk og en diameter på 1,6 meter i højden, er PTL-24C på 24 kubikmeter svarende til 15 ton, en rigtig interessant roe-vogn, som bruges til transport af roer fra optager og til roekule for enden af marken, fortæller Bjarne Rytter, som fremhæver de store dæk på den et-akslede vogn, og påpeger mulighederne på en fedtet roemark i vintermånederne.

Han fremhæver desuden muligheden for levering af vognene i kundefarver.

Jordvognene kan leveres som dumpervogne med koniske vognlade op til 16 kubikmeter svarende til 30 ton på tre aksler.

Kornvognene kan også leveres på tre aksler med 40 kubikmeter kapacitet svarende til 30 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bredt harveprogram

Foruden vognprogrammet så importerer Rytter Maskiner også tromle- og harveprogrammet. Harverne strækker sig fra såbedsharver til dybdeharver og deriblandt også discharver, både liftophængte og bugserede udgaver.

- Discharverne leveres i bugserede versioner op til otte meter med enten 510 eller 560 millimeter disc med crossboard. Desuden tilbydes en svær model med 660 millimeter disc fra tre til seks meter.

- Såbedsharver kan leveres i en ni meter bred version i Germinator-serien med pakvalse i for og bag, og med transporthjul hævet ved markarbejdet.

Tromler strækker sig fra fire til otte meter versioner, som alle kan udstyres med crossboard.

Rytter Maskiner viser de orange maskiner frem på Agromek.