Siden den officielle meddelelse om konkursen på Struer-slagteriet Jutland Meat, har Tican været i kontakt med 60-70 leverandører, som nu er interesserede i at levere til Tican. Og knap 40 af dem mødte lørdag formiddag op på Hotel Vinderup, hvor Tican havde indbudt til orienteringsmøde.

Administrerende direktør Ove Thejls havde inden mødet ingen konkrete forventninger til fremmødet, og hvorvidt de hidtidige Jutland Meat-leverandører ville være interessered i at levere til Tica.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For nogen vil det nok være naturligt, men der kan jo også være leverandører, som netop har leveret til Jutland Meat, fordi de ikke er vilde med os, sagde han.

Men han erkender samtidigt, at mange af leverandørerne ligger godt for Tican, hvis man ser på geografien. Blandt andet peger han på, at Jutland Meat har leverandører fra Struer- og Holstebro-området, som ligger godt for Tican. Men han har ikke fuldt ud kendskab til Jutland Meats leverandører. Og han ved også, at slagteriet har fået en del grise fra handelsmænd.

- Det er jo et frit marked, men der er overkapacitet, og det har været usundt, fordi nogen har betalt en forholdsvis god pris for at få grise til den ledige kapacitet, og det har på kort sigt har været godt for leverandørerne, men det er også det, som Jutland Meat nu er blevet ramt af, siger Ove Thejls.

Tican har længe haft rigelig kapacitet, og i det lys er de mange ledige grise på markedet velkomne, selv om det for mange leverandører er et voldsomt slag. Mange har flere hundrede tusinde kroner i klemme.

Ove Thejls understreger dog, at Tican ikke har kapacitet til at tage imod samtlige leverandører, som nu er kommet i klemme.