Administrerende direktør Ove Thejls, Tican, fortæller efter mødet med næsten 40 leverandører til det krakkede Jutland Meat, at Ticans initiativ blev modtaget meget positivt.

- Vi kunne selvfølgelig mærke en trykket stemning blandt de fremmødte, fortalte han. Men samtidig oplevede han også en konkret interesse for at finde løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fremlagde to modeller for de fremmødte. Dels en model som andelshaver og dels en model som kontraktleverandør. Og det var forslag, som blev positivt modtaget, fortæller Ove Thejls.

Som ny andelshaver i Tican tilbyder selskabet en række introduktionstilbud. Ove Thejls fortæller, at det blandt andet handler om at afbøde likviditetsvirkningen af Jutland Meats konkurs ved at lægge penge ud og lade andelshaverne afdrage dem med 15 øre pr. kg 

Mange af de fremmødte afleverede, allerede inden de forlod mødet, udfyldte papirer med de nødvendige oplysninger, men Ove Thejls kan endnu ikke konkludere, hvor mange der er parate til at indgå den ene eller den anden aftale.

Han og de øvrige repræsentanter for Tican, som var til stede på Hotel Vinderup, havde da også i forlængelse af mødet individuelle drøftelser med flere af de fremmødte.

Og det stod også klart, at der var mange grise repræsenteret ved mødet. Men Ove Thejls tør endnu ikke sige præcist, hvor mange af de berørte leverandører, som Tican har kapacitet til at indgå aftaler med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er noget af det, vi nu skal søge at skabe overblik over, for det er vigtigt, at vi får styr på, hvor vi er henne, fortæller han.

Lige nu har Tican en ledig kapacitet på 4.000 grise om ugen, men Ove Thejls oplever en generel optimisme bland svineproducenterne, fordi 2012 ser fornuftigt ud rent økonomisk, og prognoserne tegner også positivt. Det har derfor fået en del af Ticans nuværende andelshavere til at skrue op for produktionen, så der er færre tomme stalde, end der har været. Og det spiller også ind på Ticans muligheder for at tage nye leverandører ind.