Ove Thejls gav på Danske Svineproducenters bankseminar de forsamlede finansfolk sit bud på fremtidens slagtesvineproduktion i Danmark.

- Jeg tror, vi skal gøre op med selvejet. Og hver landmand skal ikke tro, at han er verdensmester i at købe foder og aflæse verdensmarkedet og så videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har reelt ikke samlet værdikæden, som vi ellers praler af.

Ove Thejls, direktør, Tican.

- Vi skal have store enheder og en integreret værdikæde, der ikke nødvendigvis skal tjene penge i hvert led. Derfor skal der slagtes hellige køer og ses på strukturudviklingen, sagde han.

- Jeg tror, at 40.000 slagtesvin på et enkelt anlæg er det absolut mindste, man skal gå i gang med. Men andre siger, at det nærmere er 100.000, sagde Ove Thejls.

Andelseje en hindring

Han punkterede også dansk landbrugs klassiske forestilling om, at de danske landmænd allerede sidder med en integreret værdikæde.

- Vi har reelt ikke samlet værdikæden, som vi ellers praler af, fordi der skal tjenes penge i alle led, sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og så prikkede han til andelstankegangen, som, han mener, er en hindring for blandt andet international ekspansion, fordi det er vanskeligt at rejse kapital i et andelsejet selskab, der i princippet først skal tjene penge til investeringer.