Maskinbladet talte forud for Tican-mødet på Hotel Vinderup med flere af de ramte leverandører, som er kommet økonomisk i klemme.

For nogle handler det om millionbeløb, men de præcise tal er der ikke ret mange leverandører, som lige nu kan svare på, for det viser sig, at Jutland Meat har holdt penge tilbage ved nogle leverandører, men har betalt andre. Tilsyneladende er det sket for at sikre leverancer i de sidste kritiske dage, hvor rygterne om økonomiske problemer fik mange svineproducenter til at holde igen på leverancerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men flere vurderer, at der ikke er nogen garanti for pengene, selv om de er gået ind på leverandørernes konti. Hvis kurator vurderer, at der er tale om forskelsbehandling af debitorerne, kan betalingerne omstødes.

En af de leverandører, der har mange penge i klemme, er Simon Høj fra Varde. Han har hidtil leveret 30.000 svin årligt til Jutland Meat og mangler betaling for 1.000 svin.

- Sådet er cirka en million kroner, vurderer han.

Og dertil kommer, at der i disse dage også skulle falde en lovet bonus. Men ifølge Maskinbladets oplysninger har enkelte leverandører dog modtaget deres bonus.

Ved Tican-mødet i Vinderup sidder Simon Høj sammen med en andel leverandør, der også har et meget stort beløb i klemme. Han har årligt leveret 50.000 svin til Jutland Meat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Per Nørgaard Sognstrup fra Nr. Felding ved Holstebro er en anden leverandør, som nu er kommet i klemme. Han vurderer, at det for hans vedkommende drejer sig om en halv million kroner plus bonus. Han har årligt leveret14.000 svin til Jutland Meat, og han håber nu at kunne levere hele produktionen til Tican. Han har dog sikret sig på den korte bane og har afsat næste uges leverance til en handelsmand.