Direktør Ove Thejls fra det Tönnies-ejede Tican lægger ikke skjul på, at selskabet har store planer om at vokse og tage markedsandele i Danmark.

Det fortalte han, da han på Danske Svineproducenters bankseminar fremlagde Tönnies' vækstplaner for Tican på det danske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er udstyret med et mandat, der til enhver tid kan sikre landmændene de bedste priser.

Ove Thejls, direktør, Tican

Øger 30 procent

Helt konkret fortalte han, at Tican planlægger at øge antallet af slagtninger med næsten 30 procent fra de nuværende 39.000 svin om ugen til 50.000 svin om ugen på anlægget i Thisted.

En af udfordringerne bliver at sikre råvareforsyningen på det danske marked, hvor produktionen af slagtesvin har været faldende siden 2004.

Men Ove Thejls er overbevist om, at han ikke får problemer med den del af planen.

De bedste priser

- Jeg er udstyret med et mandat, der til enhver tid kan sikre landmændene de bedste priser, sagde han til de forsamlede banke- og kreditforeningsfolk ved svineproducenternes bankseminar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjede, at det er en stor fordel for svineproducenterne, at Tican betaler den løbende notering plus 80 øre og ikke mindst, at svineproducenterne får pengene upfront, når de leverer svinene.

- Vi betaler her og nu og garanterer desuden, at vi kan supplere op, når året er omme, sagde Ove Thejls.

20 procent andel

Efter Tönnies opkøb af Tican har Tican Fresh Meat nu anlæg i Ansager, Brørup og Thisted, hvor hovedkontoret ligger. I alt slagter selskabet 75.000 svin om ugen i Danmark og beskæftiger cirka 1.000 medarbejdere. Omsætningen er mellem 4 og 4,5 milliarder kroner.

Dermed udgør Ticans andel af de danske svineslagtninger nu 20 procent mod kun 10 procent i 2015. Og den andel forventer Ove Thejls vil vokse i de kommende år.

- Vi vil tage markedsandele, sagde han klart til den danske finansverden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tican har også ambitioner om at slagte økologiske svin i den nærmeste fremtid.

- Men økologi redder ikke det hele, fastslog Ove Thejls.