Det er ikke en hemmelighed, at danske slagterier kan tjene gode penge på produkter fra svin, som herhjemme ikke ville have en kinamands chance i supermarkedet.

Svineører og svinemaver er et hit i Kina, men nu er er åbnet for en måske endnu mere eksotisk eksport til Thailand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Crowns soslagteri i Skærbæk sender i begyndelsen af februar en container til Thailand. Containeren er fyldt med - yvere og livmodere fra søer.

- Heldigvis kan vi da sige, at smag og behag er forskellig. Så når en kunde ude i verden efterspørger en vare, står vi naturligvis klar til at levere den – også når de beder om et so-yver, siger fabrikschef på Danish Crowns soslagteri i Skærbæk, Jens B. Jacobsen, til det interne DC-blad Update.

Fra dyremad til menneskeføde

Dermed føjer disse produkter sig til rækken af svine- og sodele, som hidtil er blevet til dyrefoder. Nu er værdien blevet mangedoblet, fordi det går fra restprodukt til en eksotisk delikatesse.

Ifølge DC Update bliver et soyver - som skal have mælk i mælkekirtlerne - kogt, skåret i skiver og derefter grillet.