Konflikten mellem Danmarks største minkpelseri, Danpels, og 3F er måske på vej til at blive løst, skriver Fagbladet 3F.

Siden i mandags har Danpels været ramt af konflikt, fordi den ikke har villet tegne overenskomst med 3F. Ifølge fagforeningen skal der i dag, mandag, holdes et møde i Aars, hvor Danpels og 3F drøfter muligheden af at tegne overenskomst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagforening og arbejdsgivere mødes

Den Grønne Gruppe i 3F deltager i mødet, oplyser formand Arne Grevsen.

- Arbejdsgiveren har ringet til mig, og jeg forventer, at vi får lavet en aftale om ordnede løn- og arbejdsvilkår. Arbejdet på danske minkfarme og pelserier skal foregå på danske vilkår, siger Arne Grevsen til Fagbladet 3F.

På mandagens møde vil arbejdsgiverforeningen på det grønne område, GLS-A, ligeledes deltage. Det sker på opfordring fra ejeren af Danpels, oplyser direktøren for GLS-A, Johnny Ulff Larsen.

Danpels er Danmarks største pelseri og pelser årligt op mod en million mink for hen ved 100 avlere. Danpels er en del af virksomheden Volbæk Minkfarm.

Auktionshus i fare

Den konflikt, der har kørt siden sidste mandag, betyder, at medlemmer af 3F ikke må arbejde på pelseriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejeren af Danpels, Franz Struntze, mener ikke, han har et alternativ til at tegne overenskomst. -Hvis jeg ikke indgår en aftale, så lukker 3F vores auktionshus, Kopenhagen Fur. Hvis der bliver ens vilkår for alle minkpelserier i Danmark, så har min virksomhed en fremtid. Hvis det kun er mig, der skal skrive under på en overenskomst, så har min virksomhed ikke en fremtid i Danmark, siger Franz Struntze til Fagbladet 3F.