En høst på to guldmedaljer og en af sølv - det er, hvad der venter Claas under den kommende landbrugsmesse, SIMA 2013 i Paris, som finder sted i februar. I sidste uge blev det på forhånd offentliggjort, at Claas kunne vente netop de tre medaljer for producentens nye teknologier.

Den ene guldmedalje er givet for en nye ISOBUS app, som Claas har under udvikling, og som vil øge tilgængeligheden af ISOBUS data og funktioner betydeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den anden af de gyldne udmærkelser er givet for Cemos Automatic til den nye Lexion 700 mejetærsker-serie. Systemet er allerede på markedet og har også været set i marken her i Danmark i den forgangne sæson. Det nu opdaterede, selvtænkende system, der reducerer spild, består i grunden af to systemer, nemlig Cemos Auto Separation og Cemos Auto Cleaning.

- Vores demoversion af Lexion760 mejetærskeren, som kom ud at køre i slutningen af den danske høst, var netop udstyret med Cemos Automatic, og tilbagemeldingerne omkring dette system har været overvældende positive, siger Morten Nørtoft Jørgensen, Claas marketing & salgssupport.

Sølv for køling

Han tilføjer, at Claas' egne ”top-piloter” - som sidste år sikrede en ny verdensrekord med Lexion 770 - siger, at de med Cemos Automatic på maskinen kunne have høstet 5-10 procent mere, end de gjorde - og resultatet af sidste verdensrekord var vel at mærke en forbedring af den tidligere rekord med 22 procent.

Endelig gives sølvmedaljen til Claas for det nye "Dynamic Cooling" koncept, som på de nye Tier 4i motorer er med til at spare på effektbehovet til køling af motoren på Lexion 700-serien. Det går ud på, at kølerenheden ligger vandret placeret lige bag motoren, og luften suges ned oppefra og passerer ned over motoren og ud af nogle gæller i siderne. Systemet køler kun efter behov, og det holder energiforbruget nede.

- Det er endnu en feature, som vi allerede har set i marken her i Danmark. Der er efterhånden lagt i ovnen til et rigtigt godt 100 års jubilæum for Claas, siger Morten Nørtoft Jørgensen.