EU-kommissionen bliver nødt til at udsætte reformen af den fælles landbrugspolitik (Common Agricultural Policy - CAP) med et år, og de forventer således ikke at være færdige før januar 2015. Det erkender medlem af EU-kommissionens landbrugskabinet, Gwilym Jones, ifølge britiske Farming Online.

Forhandlingerne har været ramt af en række store forsinkelser, men kommisionen har til trods fastholdt deres oprindelige deadline, den 1. januar 2014, ind til i torsdags.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom at kommissionen har erkendt, at ændringerne til søjle et, som er den direkte landbrugsstøtte, ikke bliver klar til implementering i januar 2014, så mener landbrugskommisær, Dacian Ciolos', udsending stadig, at søjle to, som er landdistriktsprogrammet, bliver klar efter den oprindelige plan. 

Ifølge Farming Online mener den britiske landmandsorganisation, National Farmers Union, ikke, at det er realistisk, og de opfordrer kraftigt kommissionen til at sikre et tilstrækkeligt tidsrum efter vedtagelsen af CAP til implementering af de nødvendige tiltag. 

EU-parlamentet har sparket de mange ændringsforlag til CAP-reformen til hjørne efter, at forhandlingerne om EU's kommende budget brød sammen under det seneste møde mellem EU's 27 stats- og regeringsledere.

- Selv hvis EU-budgettet bliver vedtaget i begyndelsen af 2013, og CAP-reformen bliver gjort færdig under det irske formandskab til sommer, så efterlader det os kun med seks måneder til at implementere nye reguleringer, og til at Fødevareministeriet kan tilpasse deres systemer til udbetaling af støtten, siger præsident for National Farmers Union, Peter Kendall, til Farming Online.