Abonnementsartikel

LandboSyd indkalder eksperter til et eftermiddagsmøde, hvor etablering af vindmøller kommer på programmet.

LandboSyd sætter nu vindmølle-mulighederne i fokus. Det sker ved et møde tirsdag 11. december på LandboSyd i Aabenraa, hvor en række eksperter giver deres bud på, hvad der rører sig på området.

Mødet er arrangeret af LandboSyds vindmølle-ekspert, projektkonsulent Peter Grove Stentoft:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne give lodsejerne indsigt i de muligheder, de har. En ekstern udvikler af et vindmølleprojekt behøver ikke være den eneste farbare vej, og på mødet ser vi blandt andet på økonomi og finansiering af et vindmølleprojekt, som lodsejerne selv gennemfører, siger Peter Grove Stentoft.

- Mødet kommer i forbindelse med, at en række kommuner sætter fart i vindmølle-planlægningen. Med energiforliget her i 2012 står det fast, at der skal opsættes vindmøller på land, og derfor er det meget vigtigt at få så megen viden som overhovedet muligt, forklarer han grove Stentoft.

På mødet taler Jørn Larsen, Danmarks Vindmølleforening, om et vindprojekt - hvordan vindmøller rejses i praksis. Peter Grove Stentoft taler om budget og økonomi, mens konsulent Peter May, LandboSyd, gennemgår de skattemæssige aspekter.

Fra Ringkøbing Landbobank kommer Lars Knudsen for at tale om finansieringsmuligheder, mens Per Munk Jensen på mødet vil gennemgå muligheder for at rejse møller med en ekstern samarbejdspartner og/eller ekstern investor.