Abonnementsartikel

Salgschef Thomas Birkballe har med skæve vinkler og utraditionelle metoder sat sit præg på maskinbranchen og er nu kåret som årets sælger 2012.

Maskinbranchens Rejselaug har i forbindelse med årets generalforsamling, som blev holdt i Herning på Agromeks førstedag den 27. november, kåret en Årets Sælger.

Hæderen tilfaldt denne gang Thomas Birkballe, som er nu ansat hos H.C.Petersen Danmark A/S, hvor han som salgschef har ansvaret for salget af Same Deutz-Fahr-produktprogrammet i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I begrundelsen for udnævnelsen sagde formanden for Maskinbranchens Rejselaug Jørgen Pedersen blandt andet:

- Thomas har altid meget fokus på kunden og på at få en ordre, uanset om det er aften, lørdag eller søndag. Han tænker meget kreativt og ser nogle gange tingene fra helt andre og skæve vinkler, end man plejer, og han har på den måde været med til at sætte sit præg på landbrugsmaskinbranchen. Han har for eksempel flere gange været arrangør af kundeture for mange hundrede landmænd til Agritechnica-udstillingen i Tyskland, hvor deltagerne både fik set den store landbrugsudstilling, men også kom til stor fest om aftenen med underholdning med mere.

- Ifølge hans nuværende chef har han stor indlevelse - er til stede i nuet og er utroligt glad, når der kommer ordrer, men han kan også være lige så frustreret, når der sker for lidt. Thomas har modet til både at sige til for fra over for både kunder og arbejdsgivere og bliver også nogle gange omtalt som klassens/branchens frække dreng, fortalte Jørgen Pedersen de øvrige deltagere i generalforsamlingen.

Thomas Birkballe blev oprindeligt uddannet i et byggemarked, men startede sin karriere i landbrugsmaskinbranchen som sælger hos V. Sørensen, Aalborg, inden han i 2000 begyndte at importere Pöttinger til Danmark, hvor han byggede organisationen op helt fra bunden. I 2011 valgte han at skifte fra redskaber for i stedet at prøve kræfter med traktorer med sin nuværende ansættelse som salgschef hos HCP.

I forbindelse med udnævnelsen fik Thomas Birkballe overrakt et diplom som bevis for hæderen, ligesom der fulgte en karaffel og glas med inskription samt et gavekort fra Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbranchens Rejselaug, som blev stiftet i 1987, har til formål at virke som humanitær og social forening for rejsende i landbrugsmaskinbranchen. Som medlemmer optages aktive rejsende, uanset titel, der er ansat hos fabrikanter eller importører af landbrugsmaskiner.