Stjernerne er nu drysset med rund hånd ned over de nyheder, som kommer til at præge dette års Agromek i Herning, som foregår 27.-30. november. Ud af de tilsammen 237 godkendte nyheder, er de 91 to- eller trestjernede. De fordeler sig med 33 trestjernede og 58 tostjernede nyheder, og det er flere end nogensinde før.

Det er Agromeks nyhedsudvalg, der uddeler de eftertragtede stjerner, som er med til at skabe ekstra bevågenhed under neonlyset ude på standene i Messecenter Hernings 13 haller, hvor der samtidig meldes om udsolgt. Der er mere end 500 udstillere fordelt på hovedområderne traktorer og markredskaber, staldmekanisering, kornhåndtering, entrepenør, vej og park, energi og rådgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er mangt og meget blandt de trestjernede nyheder – farestier til løse søer, mælkekøleanlæg, hegnssave, multiværktøjer til skov og landbrug, snittevogne, foderrobotter, dybdeharver, udsugningssystemer, såmaskiner - og endda et kunstigt fugleskræmsel.

25 EU-nyheder

 To eller tre stjerner fortæller, at der er tale om et produkt, der er nyt på markedet. En enkelt stjerne fortæller, at produktet er nyt hos den pågældende producent, men at der findes noget lignende på markedet. Af årets trestjernede nyheder er de 25 nye i Europa, mens de otte er Danmarksnyheder.

- Det er meget opløftende, at vi kan præsentere så mange to- og trestjernede nyheder. Det viser, at der er fuld gang i udviklingen af nye maskiner, redskaber og andre produkter blandt Agromeks udstillere, siger Agromeks direktør, Allan Pedersen.

Udstillingen af alene traktorer bliver den største på Agromek i mange år. På den seneste Agromek i 2010 deltog New Holland, og i år er John Deere kommet til. Læg dertil en stribe andre kendte traktormærker, og resultatet er en stor og bred traktorudstilling.

Endelig er der planlagt visse nye aktiviteter. En af dem er ”Speakers Corner” med et stort fagligt program, hvor de besøgende kan høste ny viden. For andre vil det være en kærkommen sidegevinst, at man på de udendørs prøvebaner kan afprøve traktorer og selvkørende sprøjter. Endelig bliver der for første gang siden 2008 en stor udstilling af malkemaskiner og andet udstyr til mælkeproduktion.