I Danish Crown tror man ikke på idéen med en garanteret pris.

- Vi har drøftet det flere gange. Men det vil være ren og skær spekulation, og det tror jeg ikke, vi vil se i dansk svineproduktion, siger Asger Krogsgaard, formand for Svineproduktionsudvalget i Danish Crown og formand for virksomhedsbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I USA har man en kødbørs, men det har vi ikke i Europa, og derfor vil vi i Danish Crown ikke kunne dække os af. Vi sælger svinekød fra dag til dag og har derfor ikke sikkerhed for en pris.

Når noteringen stiger og falder langsommere i Danmark end i Tyskland, er begrundelsen ellers, at Danish Crown har solgt på tre og seks måneders kontrakter?

- Vi sælger enkelte dele af grisen på længere kontrakter. Vi sælger jo ingen hele grise, men sælger store dele på dag-til-dag markedet.

Danish Crown indførte et markedstillæg, eller et omvendt Robin Hood-tillæg, hvor de små producenter betalte til de store. Er de små producenter ikke lige så vigtige for slagteriet, og derfor skulle kunne vente en lignende stimulerende ordning i den nuværende situation?

- Vi indførte en markedsordning, der skulle afspejle markedet for køb af slagtesvin, og det har vist sig at fungere fint. Men alle leverandører er vigtige for Danish Crown, og vi arbejder med at kunne tilbyde endnu et par leveringsordninger, som gør det mere interessant for mindre leverandører og lukker et par af de huller, vore nuværende ordninger har givet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg mener også, at mange mindre producenter har haft glæde af ordningen med kunne fylde stalden helt op og tømme efter alt-ind-alt-ud, siger Asger Krogsgaard.