- Vi har aldrig haft hvede, der står bedre end rekordhveden. Nu skal vi bare have en masse solskin og godt vejr i høst, så mener jeg ikke, at det er urealistisk, at vi kan slå verdensrekorden, siger Asmus Fromm-Christiansen.

Han tilføjer, at regnen midt i juni kom i tolvte time. Men med 80 millimeter nedbør i sidste halvdel af juni er han overbevist om, at hveden ikke kommer til at mangle vand frem til høst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rekordhveden blev sprøjtet for sidste gang mod svampesygdomme den 28. juni. Det er senere end normalt, men det har været en del af strategien helt fra start for at holde afgrøden grøn så længe som muligt og forlænge kernefyldningsperioden. Dermed er rekordhveden sprøjtet mod svampe seks gange. Men med et usædvanligt højt smittetryk af septoria er Asmus Fromm-Christiansen og Torben Føns sikre på, at det har været nødvendigt for at holde afgrøden ren. Det er lykkedes, og de er derfor særdeles godt tilfredse med rekordhveden og er enige om, at verdensrekorden på 15,6 ton pr. hektar er inden for rækkevidde. Det kræver blot en masse sol og gode forhold i høst.

Læs hele artiklen om rekordhveden på Ultanggaard i juli-udgaven af Agrologisk. Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.agrologisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen. Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller 7620 7920.