I år har Naturerhvervsstyrelsen afsat 215 millioner kroner til støtte til miljøteknologi, og den 1. juli blev der åbnet for ansøgninger til den nye pulje.

-  Ansøgningen skal være indsendt senest 17. september, og er der først givet et tilsagn, kan dette tilsagn udnyttes frem til og med 2014. Så det gælder om at tænke langsigtet, forklarer landdistriktskonsulent Kristian Andersen, LandboSyd og tilføjer, at der skal indhentes to tilbud, før ansøgningen kan sendes af sted.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Pengene kommer fra en omprioritering af landdistriktsmidlerne fra EU’s støtteprogram. De ekstra midler bliver godt modtaget, fordi forskning på området kan understøtte erhvervets konkurrenceevne og dermed føre til øget eksport.

- Det er vigtigt for erhvervet at få så stort et udbud af miljøteknologiske løsninger som muligt og dermed sikre den nødvendige innovation. Samtidig er det en god mulighed for den enkelte landmand, siger Kristian Andersen.

Tilskuddet udgør 40 procent af investeringen, og eksemplerne på tilskudsberettigede områder er reduktion af lugt, klimagasser og ammoniak, (luftrensning, forhøjet afkast, gylleforsuring, gyllekøling, robotskrabere og gyllenedfældere til kornafgrøder).

Desuden omfatter tilskuddet også investeringer i reduktion af pesticidforbruget (injektionssprøjter med sensor, sprøjter med sensor, portaltraktorer, bånd og rækkesprøjter og radrensere) reduktion i tab af næringsstoffer (mixervogne)

Reduktion af vand, energi, næringsstoffer og pesticidforbruget i gartnerisektoren hører også til de tislkudsberettigede områder, oplyser LandboSyd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

.